Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Sand Filter does not seem to have pressure.

  1. Back To Top    #1

    Sand Filter does not seem to have pressure.

    Hi all,

    I did see a threat that contained a similar complaint but I believe it was user error... as mine will be I hope. I used this Intex Sand Filter last year and it worked great.

    We just filled the pool, poured the salt in and put new sand in the filter --- and it won't suck the water. There is no pressure on the gauge. The hoses do not seem to be leaking and we got the sand at Warehouse Pool supply so it is correct. There seems to be no obstruction within the hoses -> connection -> pump.

    I'm at a loss. We took the motor area apart a bit and it runs.

    Any ideas? Thanks so much.

  2. Back To Top    #2
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Pleasanton, CA

    Re: Sand Filter does not seem to have pressure.

    That usually means there is something wrong with the suction side of the pump. Impeller clog, valve shut off or line clog.
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump and Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, 1/2 HP 2sp pump, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater, ThePoolCleaner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts