Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: AquaLink RS4 Panel dead

  1. Back To Top    #1

    AquaLink RS4 Panel dead

    Last night we had an electrical outage of just a minute or so. In the morning I noticed my panel displayed wrong time, and pump not yet on as it should have been. I reset the date and time and turned on the pump at the indoor panel. All was working fine I later noticed the space for the 9v backup battery in my external panel ( this home and pool are new to us). I pulled the old battery, which was swollen, clearly shot, and replaced with a fresh one. Much later, I looked at the indoor panel and found it to be dead. Reset button does nothing.
    Can anyone help me? Hate to think I fried the indoor panel by putting a battery outside!
    Thank you.

  2. Back To Top    #2

    In the Industry

    Join Date
    Mar 2008
    Huntsville, Texas

    Re: AquaLink RS4 Panel dead

    The indoor panel gets it's power from the external main panel. There should be a 4 conductor wire between the two. It sounds like you may have a possibly loose connection. The aqualink troubleshooting manual is available online in pdf form from Jandy I think. Do a little digging around with Google till you find it. It will have pictures and a better explanation.

  3. Back To Top    #3

    Re: AquaLink RS4 Panel dead

    Thank you. It could well be a loose connection (though don't know how this may have happened) since this morning the panel is functioning properly. A brief electrical interruption overnight once again - knocked me back into service?!
    Thank you for taking the time to reply. I found the troubleshooting manual you cited.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts