Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Sending 15v to Pentair LED too much?

  1. Back To Top    #1
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    Sending 15v to Pentair LED too much?

    The power going to the transformer is 125v and even on the 12v setting 15volts are being sent to the light. Is this too much for the light to function? we are still having problems getting this light to change colors properly. we even tried another light today and same problem.

    Many thanks for any help!

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: Sending 15v to Pentair LED too much?

    That depends on how long the wire is. If the wire run if reasonably short, then yes that is too much. But if it wanders all the way around the pool that might be appropriate. There is always some voltage drop in the wire run, though not usually as much as 3v.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    Re: Sending 15v to Pentair LED too much?

    Thanks Jason the run is only like 4-5 ft. and we bypassed the junction box and went straight to the transformer.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •