Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: The pump does nothing

  1. Back To Top    #1

    The pump does nothing

    Split off of this topic. JasonLion

    I have installed almost the same set up as you. iaqualink, RS8, same VS flopro pump, aquapure 1400 chlorinator, etc. I know that the chlorinator and iaqualink work great because I didn't replace the pump until last and they worked right before. Today I replaced the pump. Everything went smoothly. I can't figure out what I did wrong though. The pump will not start! Its like it has no electricity. The only confusing thing for me is where to put the dip switches. I have them all off since I'm using the aqualink RS. Everything else works because I can see the controller turn on and the chlorinator, but the pump does nothing. Can you please help? Any ideas? I have the red, black, then green wires that were connected to my prior pump, red first (from the front), black middle and green on ground. I also have the copper ground hooked up to the side of the pump. I can't figure out where a light is on the top anywhere though. weird. Thanks so much for any help you can provide.

  2. Back To Top    #2
    cubbybeave08's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Northwest Indiana
    Posts
    890

    Re: The pump does nothing

    Quote Originally Posted by jacyndae
    I have installed almost the same set up as you. iaqualink, RS8, same VS flopro pump, aquapure 1400 chlorinator, etc. I know that the chlorinator and iaqualink work great because I didn't replace the pump until last and they worked right before. Today I replaced the pump. Everything went smoothly. I can't figure out what I did wrong though. The pump will not start! Its like it has no electricity. The only confusing thing for me is where to put the dip switches. I have them all off since I'm using the aqualink RS. Everything else works because I can see the controller turn on and the chlorinator, but the pump does nothing. Can you please help? Any ideas? I have the red, black, then green wires that were connected to my prior pump, red first (from the front), black middle and green on ground. I also have the copper ground hooked up to the side of the pump. I can't figure out where a light is on the top anywhere though. weird. Thanks so much for any help you can provide.
    Does your pump plug in??? Or is it direct wired. Is it through the same circuit as the rest of your electrical stuff. I had a similar thing happen two years ago...My Ground Fault Circuit Interrupter...broke over the winter. It popped due to the cold...I had to replace it? Could that be the problem...If the plug is wired with a GFCI right next to it. It will interrupt the power going to the pump...Just a shot in the dark...but sometimes it is just that easy.
    Beave
    Aqua Leader 24ft Round AG Wil-Bar Influence w/54 inch walls 13,500 gallons
    Swimline J-Blue Opal Liner, 1 4X20 Fafco Solar Bear Solar Heater
    Hayward 2 HP Swim Pro Voyager Pump Micro 150 with 4 way timer
    Swim Pro Voyager Filtration System with Hayward ABS Pearl wide mouth skimmer

  3. Back To Top    #3

    Re: The pump does nothing - dip switches I think

    It is directly wired. I did check the GCFI because I thought the same as you. It has the proper power going to it. I tested with volt meter and the light on top of the pump is on which the manual says that would mean it had power. I think it must have something to do with the dip switches on the pump and the aqualink controller......I hope they don't expect me to pack this thing up and send it back to them in California (I'm in Florida). Grrrr

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Prince George, VA
    Posts
    33

    Re: The pump does nothing

    Did you make sure that the control board has the correct firmware to run the VS pump?
    Barrier Reef Pacific1-Pacific color 37'9" X 14'1" fiberglass IG ~ 17,500 gallons, FHPM1.0-2 Jandy FloPro pump, Jandy Aquapure 1400 SWG, Waterco Multicyclone 16 pre filter, Jandy CV580 filter, 3 PAL-2000 RU LED lights, 1 skimmer, 2 main drains, 3 returns, 2" rigid pvc suction and return plumbing, BBB method, TF100 Kit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •