Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Intelliflo VS - did I break it

  1. Back To Top    #1

    Intelliflo VS - did I break it

    Ok..I pulled a dumb move when I closed last fall. Have a one year old Intelliflo VS with an EasyTouch. Blew out the lines, plugged them, and covered pool. Ran out of time so I postponed cleaning the filter and dismantling the pump for another day. I had turned off the pump using the EasyTouch panel controls, but did not switch off the circuit breakers. (I know, I know) Next morning EasyTouch says "lets start up the pump"! But its dry! When I discovered this later that day, the Polaris pump was whinning (no kidding) but the Intelflo was off. As I read the manual, it talks about a Priming dry alarm, which I assume shuts off the pump. (I hope). So my question is ...did I break my almost new pump??

    Thanks for any help.
    22,000 Gal, in-ground ,vinyl. Pentair Intelliflo VS, Clean&Clear 420 cartridge, Hayward NG 300K heater, Polaris, EasyTouch,IC-40, (former Baquacil - converted to SWCG)

  2. Back To Top    #2
    Lershac's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Baton Rouge, LA

    Re: Intelliflo VS - did I break it

    I doubt you broke it, but you probably shaved some time off its life.
    (DIY):16K Gal 20X30 rectangular IG Gunite, w/spa, CCP 520 filter,2 Pentair VS pumps, 400KBTU Pentair gas heater, Heat Pump for cooling, **update5.25.2013** added an intellichem with acid pump that will control existing SWG. My Build Thread Here

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts