Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Test values are whacked -- advice?

  1. Back To Top    #1

    Test values are whacked -- advice?

    SWG installed but not ON, as I'm not sure the chemistry is safe for it yet. I think my salt level = 0, as I haven't added any in months.

    Salt - not measured
    pH - 6.8
    FC - 26
    CC - 0
    CYA - 600
    TA - 70
    CH - 20

    Can these levels really be true? I added bleach + acid yesterday to get the FC up and pH down. My water looks almost pristine.

    I'd like it to be ready for grandkids swimming in a couple days. All help appreciated.

    KenShu, Houston TX: 18.5Kgallon in-ground plaster pool+spa, Hayward DE48 filter, AquaRite SWG, AOSmith 1.5HP pump, Hayward 350KBTU heater, Polaris360, TFTTestKit.

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Tucson, AZ

    Re: Test values are whacked -- advice?

    First be sure to measure the salt level before you add as it is definitely not zero.

    Second and more importantly how in the world did you measure a cya of 600?!? I think that is a record that I have seen posted. The recommended level for a swg is around 80. Maybe there was a typo?

    I am thinking you switched the cya and ch?
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts