Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Connecting Hayward Ecostar VS pump to Prologic controller

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bonita Springs, Florida
    Posts
    84

    Connecting Hayward Ecostar VS pump to Prologic controller

    I installed Hayward Ecostar pump and I'm getting the "check system pool bridge comm" error message. This message only appears for a fraction of a second maybe every 3 minutes. What's interesting is that when the pump is running at 100% the error message appears more often, then if I reduce the pump speed to 95% the message appears less frequently and if I reduce the pump speed to 90% the error message does not appear, perhaps it's only a coincidence.

    I contacted Hayward and their suggestion was to not use the "comm" wire conmnection; that did not help.

    I'm using software 4.10 with a Goldline PS-8 controller.

    I tried using different gauges/types of wire, from telephone cord all the way up to 16 gauge electrical cord. I've also tried putting the cord inside of Greenfield conduit as well as trying different lengths of cord, still no luck.

    I've also checked and rechecked several times to make certain the wire connections are correct.

    Anyone have ideas to eliminate the error message?

    Thanx,

    Rick
    SW FL, 19K IG with spillover & cage, Goldline Pro-Logic PS-8, Hayward Sense & Dispense, Hayward Swim Clear 4025, Hayward Ecostar VS pump, Stenner MA pump, Aquabot, Hayward Aquarite SWG, Palin Pooltest 9, Helicol Solar.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2007
    Location
    South Central NJ
    Posts
    3,192

    Re: Connecting Hayward Ecostar VS pump to Prologic controlle

    Sounds like a s/w bug to me. Have you called Hayward and asked them?

    Scott
    Owner of - PoolGuyNJ LLC
    Expert Pool and Spa Repairs, Renovations, and Augmentation. Helping people decide what is the right gear for meeting their needs. Expectations Set, Expectations Met, No Surprises.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bonita Springs, Florida
    Posts
    84

    Re: Connecting Hayward Ecostar VS pump to Prologic controlle

    Yep, they told me to disconnect the wire for the comm terminal but that didn't help; after I called back I got the proverbial, "We haven't heard of this problem before" and then "Is there anything else we can help you with" response...
    SW FL, 19K IG with spillover & cage, Goldline Pro-Logic PS-8, Hayward Sense & Dispense, Hayward Swim Clear 4025, Hayward Ecostar VS pump, Stenner MA pump, Aquabot, Hayward Aquarite SWG, Palin Pooltest 9, Helicol Solar.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    May 2007
    Location
    South Central NJ
    Posts
    3,192

    Re: Connecting Hayward Ecostar VS pump to Prologic controlle

    Tell them to escalate it. If it's a new prob, only they can fix it.

    Scott
    Owner of - PoolGuyNJ LLC
    Expert Pool and Spa Repairs, Renovations, and Augmentation. Helping people decide what is the right gear for meeting their needs. Expectations Set, Expectations Met, No Surprises.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •