Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Whisperflo Pump Wiring Question

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jan 2008
    Burbank, IL

    Whisperflo Pump Wiring Question

    I just got a Whisperflo 1/2 HP pump. I have to wire a power cord up to it. There are four lugs in the wiring compartment. I moved the white wire to lug L2 and the brown wire to lug B per the plate on the side of the motor. This is supposed to configure it to run at 110V. Hopefully I got that right. The wires I referred to here are the ones that came from the motor.

    My question is: I have a white (neutral) and a black (hot) and a green (ground) wire to hook into there from my power cord. I know where the ground wire goes. I can't find anywhere in the instructions whether the hot goes on L1 or L2. I am assuming (maybe foolishly) that the neutral will go on L2 because the other white wire went there. I am only assuming the power wires will go on L1 and L2 because they are the only ones with screws on them to hook up to. Can someone please straighten me out on this?
    Wilbar 12 x 17 Buttress Free AG (~4400 Gal?)
    Hayward 225 sq ft cartridge filter
    1/2 HP Pentair Whisperflo
    Liquidator chlorine feeder
    Pool Rover Jr.
    BBB - it's the way to go

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD
    As long as the wiring diagram on the motor doesn't specify, it shouldn't make any difference. In 230v operation both L1 and L2 are hot.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts