Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bradenton, Fl.
    Posts
    6

    Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

    Hi, new to site.
    I'm also having the same problem as Simearl.
    Split off of this topic. Please ask questions in your own topic. Thanks JasonLion.
    I also had this problem before the mo. after the warranty expired.
    I also bout a new cell for it and that did not fix it.
    The power supply needed a new board.
    Well its now about 2-1/2 years later and the same problem.
    My is flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"
    I cleaned the cell and that didn't help. Changed the cell and that didn't work.
    Check the power cord with my ohm meter, its good. No corrosion on the ends.
    These are the same problems I had the first time.
    I don't think both of my cells are bad. Is there a way to check the cell to see if they are bad?
    I think one of the board are bad again.
    Any ideals?
    Norm
    18K gal, Pebble Tec finish, Hayward D.E. 60 sq ft filter, Sta-Rite 1-1/2 hp pump, Autopilot Digital 220

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: Problem with Autopilot

    Norm,
    Run a TEST POOL PILOT and let me know what it says.
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bradenton, Fl.
    Posts
    6

    Re: Problem with Autopilot

    OK, I will do that when I get home.
    18K gal, Pebble Tec finish, Hayward D.E. 60 sq ft filter, Sta-Rite 1-1/2 hp pump, Autopilot Digital 220

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bradenton, Fl.
    Posts
    6

    Re: Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

    Here are my results
    software v4.02
    cell power 2
    salt 2700
    add 31 lbs salt
    temp 84
    cell 0V .23A

    "warning low Amps - cell"

    I would put more salt in but i dont think thats the problem.
    18K gal, Pebble Tec finish, Hayward D.E. 60 sq ft filter, Sta-Rite 1-1/2 hp pump, Autopilot Digital 220

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bradenton, Fl.
    Posts
    6

    Re: Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

    ttt
    18K gal, Pebble Tec finish, Hayward D.E. 60 sq ft filter, Sta-Rite 1-1/2 hp pump, Autopilot Digital 220

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

    OK, two things:
    1) Press BOOST and let it run a few minutes before doing the TEST POOL PILOT.
    2) Press the PUMP button and let me know what it shows. - Programming issue

    0 amps and 0 volts usually indicate that the cell was not energized before running the test, or that it's waiting for a signal to activate the cell via an in house electronic control system (which will display REMOTE RUNS PUMP).

    If #2 shows External Timer, then you may have a badly damaged power module.

    Are there any other warning lights or messages? Sometimes if there isn't enough flow going through the system and the flow switch is defective or has been tricked into thinking there is flow, the lack of water saturating the cell will give low amps, but usually high volts....
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  7. Back To Top    #7

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bradenton, Fl.
    Posts
    6

    Re: Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

    I have tried the boost before and get the "clean cell" and "low amps" warning before.
    I will try it again when i get home.
    I will also try the pump button and let you know.
    Its run with the pump timer so no in house system.
    I have another flow switch that came with the 2nd manifold cell assembly when I received my 2nd cell.
    I could try it.

    Norm
    18K gal, Pebble Tec finish, Hayward D.E. 60 sq ft filter, Sta-Rite 1-1/2 hp pump, Autopilot Digital 220

  8. Back To Top    #8

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bradenton, Fl.
    Posts
    6

    Re: Flashing "Low Cell Amps" and sometimes "Low Voltage"

    Hello,
    When I push the boost button I get "Low amps- Cell?"
    When I push the pump button it displays "external timer"

    Is the power module something that I can replace?
    What does it look like? Are they a lot of money?
    I'm only asking because I am think about just replacing the whole unit.
    Norm
    18K gal, Pebble Tec finish, Hayward D.E. 60 sq ft filter, Sta-Rite 1-1/2 hp pump, Autopilot Digital 220

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •