Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Possible bad R-0003 reagent?

  1. Back To Top    #1

    Possible bad R-0003 reagent?

    I recently broke out a new vial of this reagent. Now I'm suspecting that it is possibly bad because my CC numbers have been uncharacteristically low (more or less zero when usually I run about 0.5-1 due to so many leaves that fall into my pool).

    Is it possible that this reagent is bad, or am I just running my pool just right for once?

    Thanks!

    - jeff
    15,000 gal SWG pool, cartridge filter, all pentair equipment, variable speed pump, 400K BTU heater and spa, pebbletec finished

  2. Back To Top    #2
    linen's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Twin Cities, MN
    Posts
    8,649

    Re: Possible bad R-0003 reagent?

    What color is it?

    R-0003 is DPD Reagent #3. It should be a clear colorless liquid. If it turns yellow, it has gone bad.
    TFP Expert who uses Pool School and my TF100 test kit along with PoolMath for my: Round 11K gallon AGP with deep end, 20" sand filter, Matrix 1hp 2spd, 6 2ftX20ft solar panels (and solar cover!), Intex SWCG (copper bars disconnected) and a Rubadub hot tub (chlorine). The SLAM process is not finished until: 1. CC < 0.5 ppm, 2. An OCLT < 1.0 ppm and, 3. The water is crystal clear.

  3. Back To Top    #3

    Re: Possible bad R-0003 reagent?

    It is clear as water, colorless.
    15,000 gal SWG pool, cartridge filter, all pentair equipment, variable speed pump, 400K BTU heater and spa, pebbletec finished

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    May 2007
    Location
    Montreal Canada
    Posts
    326

    Re: Possible bad R-0003 reagent?

    What's the lot number? It's on the bottle, format looks like 1081A.

  5. Back To Top    #5

    Re: Possible bad R-0003 reagent?

    Lot 2071A
    15,000 gal SWG pool, cartridge filter, all pentair equipment, variable speed pump, 400K BTU heater and spa, pebbletec finished

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    May 2007
    Location
    Montreal Canada
    Posts
    326

    Re: Possible bad R-0003 reagent?

    Should still be usable.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •