Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: please help me

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    241

    please help me

    I have crystal clear pool water, so I can see all of the stuff accumulated on the bottom. It is fine powdery stuff that I cant pick up with my hands. I took out my filter and cleaned it very well then I vacuumed. The stuff I am taking off the pool bottom is shooting straight back into the pool. Now my water is milky. Should I have someone unscrew the drain plug in my filter casing while I vacuum as fast as I can and let the water go into the yard???? I am at my wits end.
    AGP: 24' x 52" cartridge filter: 13,500 gallons. Taylor K-2006 test kit.

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: please help me

    Vacuuming to waste is one way to take care of it.

    It is possible for there to be dust so fine it will go straight through the filter, but it is also possible that there is something wrong with your filter that is letting the water go through without getting filtered. I would take the cartridge out and examine it closely for tears.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    241

    Re: please help me

    I had it out just now cleaning it and found nothing at all wrong with it. It was new at the end of the swim season last year. I just don't know what to do besides just vacuuming it into the yard.
    AGP: 24' x 52" cartridge filter: 13,500 gallons. Taylor K-2006 test kit.

  4. Back To Top    #4

    Re: please help me

    We had that same problem and we had a cartridge filter too (size 150) on 20,000 gallons. I thought possibly it was recurring dead algae that wasn't being filtered or vacuumed for some reason. Clarifiers didn't work either.
    Winter Park FL
    10,000 gallons, 1.5hp pump, DE Filter, Marbletite Surface

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •