Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: high salt light comes on when stating swg

  1. Back To Top    #1

    high salt light comes on when stating swg

    I have intex swg new this summer, When the system comes on the high salt light comes on almost every time system turns on. I can unplug the big flat plug that runs the cell and turn it over and tuyrn back on it will run the full 3hrs and go to sleep like suppose to. I cant seem to figure what causing this, I am going to try aqnd call the 1800 line in morning.
    24 Ft Sharkline Matrix , ~15,200 Gallons
    Pentair SD60 w/ 2 speed 1.5 HP Dynamo pump
    Taylor K-2006 --- BBB

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD

    Re: high salt light comes on when stating swg

    I suspect that the high salt light is coming on because your salt level is too high.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Re: high salt light comes on when stating swg

    Actually, I'm having this problem now, too. And the salt level is a bit low (only about 2800 ppm after yesterday's big rain). Dragtruck, did you find a solution for this? Mine had been functioning perfectly for a few months when I accidentally added some more salt to the skimmer instead of the pool itself. It's like I fried the salt sensor when it turned on the next time.
    15' Intex w/SWG

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts