Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: AquaRite Power light goes off

  1. Back To Top    #1
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    AquaRite Power light goes off

    Hi Guys,

    This AquaRite is kinda old and running V1.40. already replaced the cell last year and now when I start system up power light goes on as well as generation light but then a few seconds later both go off...no lights on at all.

    any idea what is wrong? I have another control panel I can use for parts in the meantime until I purchase a new control panel. or I could just purchase the part needed to fix it. my first time going into and trying to fix the board..

    any help is much appreciated! Thanks!

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    156

    Re: AquaRite Power light goes off

    27K gal, IG vinyl, 1.5 HP pump, 24" sand filter, Goldline Aqua Plus SWG

  3. Back To Top    #3
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    Re: AquaRite Power light goes off

    Thanks. replaced the board with an old one I had and it's working now. so it was the board.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    156

    Re: AquaRite Power light goes off

    I don't know how far down that thread you read, but the inrush current limiter seems to be a common failure. If you look at that failed board and find that the following item is cracked or charred, you may be able to fix it cheaply if you have a source for electronic components.
    http://search.digikey.com/scripts/Dk...2-ND&x=21&y=19
    27K gal, IG vinyl, 1.5 HP pump, 24" sand filter, Goldline Aqua Plus SWG

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •