Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pump spewing a cloud Help

  1. Back To Top    #1

    Pump spewing a cloud Help

    I have a Hayward EC40 DE filter. During start up of the pump, I get a large white cloud of what I think is my DE. The pump and filter is only 1 year old and I store it in my basement during the winter. I just replaced the liner in the pool last week and filled it with 13000 gallons of city water. I am good on my ph and chlorine. What should I be checking?
    16X32 vinyn pool, Sand Doller filter, hayward super pump, Taylor K-2006

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,331

    Re: Pump spewing a cloud Help

    Did you take the filter apart and clean it lately? If so, you may not have gotten it back together correctly and it's bypassing back to the pool.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  3. Back To Top    #3

    Re: Pump spewing a cloud Help

    I just cleaned it last night. I let it soak in cascade water and then soaked it in an acid bath (as instructed in pool school post). That seems to be OK. But my pool is very cloudy (white not green). I think I might have a calcium problem. I am shocking the pool tonight to see if that might be part of the problem.
    16X32 vinyn pool, Sand Doller filter, hayward super pump, Taylor K-2006

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •