Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Aerator barely functions

  1. Back To Top    #1

    Aerator barely functions


    I have an aerator that worked well at one time. However, some work was done around the pool equipment (not sure if this is related, but seems suspicious). It appears that a repair was made, since I see blue glue everywhere on the PVC that goes to the aerator.

    Currently, the aerator (even with my pump on high speed) just barely drips water - far different than the high flow that shot out of the pool from the far side.

    I removed the plastic deflector that fans out the water and I have left the valve wide open for several months. I don't see any improvement.

    Do you guys think maybe the repair people got too much blue glue in my pipes? Or, do you think something else may be happening? I figure if it was clogged with dirt it would improve over time. There is some flow, but it's probably 1 gallon in 2-3 hours. It's REALLY slow.

    Thanks for your help!


  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD

    Re: Aerator barely functions

    Are there any valves in your system that could have been moved, changing the flow rate to the aerator?
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts