Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Chlorinator off, no flow

  1. Back To Top    #1

    Chlorinator off, no flow

    Hello to everyone here. I'm new to this forum. First post, hopefully someone can help? My panel indication says salt chlorinator off, no flow. I checked to see if the flow switch was still there. The flow switch looked like it was in place. The filter d/p is only 20#. Does anyone have suggestions on what else to troubleshoot?

    Thanks,
    Michael

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: Chlorinator off, no flow

    Welcome to TFP!

    The first thing is to check the obvious things, like the skimmer basket(s), pump strainer basket, and cleaning/backwashing the filter. If you have an AutoPilot SWG, also check the strainer in the manifold.

    If none of those turn up anything, check that the flow sensor cable is properly connected at both ends and not cut or damaged.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3
    mr.rongilbert's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Houston
    Posts
    20

    Re: Chlorinator off, no flow

    Do you have the option to recirculate? If so - do what Jason suggested first then try switching to recirc and see if flow returns if it does it is likely a filter issue.
    [center:2iylsr0w]--> 23,250 Gallon IG Salt - Plaster - Waterway 60 Sq.Ft. DE filter -2hp Waterway Champ 120 (140gpm) - Aqua Logic - T-Cell 15 SWG - Polaris pressure pool cleaner<--[/center:2iylsr0w]

  4. Back To Top    #4

    Re: Chlorinator off, no flow

    ok, i believe something is going on with my filter. I cleaned the cartridges yesterday and the pressurewas 20# after cleaning. Came home from work today and the pressure is baack up to 30#. Any suggestions other than buying new cartridges? I ve only had the pool since sept '09.

    Thanks,
    Michael

  5. Back To Top    #5
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    Re: Chlorinator off, no flow

    Quote Originally Posted by mdoug18217
    ok, i believe something is going on with my filter. I cleaned the cartridges yesterday and the pressurewas 20# after cleaning. Came home from work today and the pressure is baack up to 30#. Any suggestions other than buying new cartridges? I ve only had the pool since sept '09.

    Thanks,
    Michael
    do you get a lot of dirt going into your pool? have you shocked lately and if so did you use CalHypo? if the filter is dark in appearance..not white you will need to clean with a solution to remove the dirt ..not just water from the hose. or just buy a new filter.

    had a filter build up pressure the other day. opened it up washed it down but still high pressure. owner had a spare filter so just swapped it out and everything is good now. don't know much about cleaning ground in dirt on cart filters as I deal with DE filters mostly but I'm guessing some solution needs to be added as water might not get all the dirt off like in the case of my client.

    I think you are right in assuming high filter pressure is the cause of your no flow problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •