Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Jandy LT Heater - Ignition Problem

  1. Back To Top    #1

    Jandy LT Heater - Ignition Problem

    Today the Heater stopped working with an AGS code.

    Gas pressure is OK, verified.

    I measured 59 ohms on the ignitor when disconnected from the system

    I measured 240 volts to the board between the controller and the ignitor
    I measured 43 volts to the ignitor when the system is on.
    I measured 59 volts to the ignitor when the system is trying to ignite.

    Ignitor does not glow.

    Gas valve is operating normally.

    Any Ideas?
    Location: Atlanta, Georgia.
    Pool: 15,000 gallon 32'x18', 3'-6' deep in-ground gunite pool, Sta-Rite 3 125 GPM 2-filter cartrige, 1.5 HP Sta-Rite pump, solar heater, Goldline SWG, Jandy controls, opaque automatic CoverStar solar pool cover, 3 waterfalls (not from spa).
    Spa: 485 gallon in-ground square acrylic over fiberglass suspended over gunite Sunset brand spa, isolated system, natural gas heater, 2-speed (4hp/11hp) main pump, 3hp booster pump, chlorine sanitized.

    To my pool store owner, nothing is more important than my pool and my money.

    Richard's PoolEquations Spreadsheet

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2007
    South Central NJ

    Re: Jandy LT Heater - Ignition Problem

    Igniter is shot I think. The resistance, IIRC should be about 8 ohm.

    Owner of - PoolGuyNJ LLC
    Expert Pool and Spa Repairs, Renovations, and Augmentation. Helping people decide what is the right gear for meeting their needs. Expectations Set, Expectations Met, No Surprises.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts