Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: Controls

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Missouri City, Tx
    Posts
    5

    Controls

    I have a Compool cp3800. Recently the indoor controller started buzzing. I took it off the wall and unplugged it for a while and plugged it back in. It worked fine for a couple of days and started it again. When it is buzzing, the screen goes blank. Any ideas what is wrong?
    I have a 29,000 gal in ground pool. The filter is a cartrige type.

  2. Back To Top    #2

    In the Industry
    Pacifica's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    47

    Re: Controls

    The first thing I would do is take unplug your controller from inside of the house and take it down to the power center at teh pool equipment. Open up the left cabinet with a Phillips screwdriver and there should be a short telephone cord in there to plug in a control panel like the one in the house. Find the spot on the circuit board for plugging in the cord. Plug your indoor controller in and put the system back to Auto. If your controller lights up and works properly then the communication that runs from the house to the power center outside is broken and needs to be replaced. You will need to pull a whole new line of telephone cable. Try that first to eliminate the comm cable.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Missouri City, Tx
    Posts
    5

    Re: Controls

    I did as you directed. I took the CP 3600 out to the control box, unplugged the existing cable from the jack and plugged a new cable into both the control box and the CP 3600. I got an err 4 (unable to comunicte). I tried a different cable and each or the jacks in the control box and the 3600. I made sure that I used the proper cable also. not the standard phone 4 conductor cable.
    I have a 29,000 gal in ground pool. The filter is a cartrige type.

  4. Back To Top    #4

    In the Industry
    Pool Clown's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Silicon Valley, CA
    Posts
    1,637

    Re: Controls

    Did you use the Compool cord that was described earlier? Or did you use a 6 conductor phone cord? The two are wired differently.
    Factory Warranty Station for:
    Jandy/Zodiac, Pentair, Sta-Rite, Raypak, Polaris,
    and Paramount pool cleaning systems.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Missouri City, Tx
    Posts
    5

    Re: Controls

    OOPS I used a 6 wire phone cord. How can I get a compool cable? Or can you tell me how it is pinned out and I can modify the phone cord.
    I have a 29,000 gal in ground pool. The filter is a cartrige type.

  6. Back To Top    #6

    In the Industry
    Pool Clown's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Silicon Valley, CA
    Posts
    1,637

    Re: Controls

    I believe there is a diagram on the inside door of the outside control box down near the bottom, on the sticker. The sticker is a picture of the pc board. it is there to show where things plug onto the board.

    If you put both ends of the cable (the plugs) next to each other, the colored wire on the left of the plug should be in the same spot on both plugs. In other words, if there is a blue wire on the left of the plug, then the other plug should look identical.

    Here, look at this.
    The phone cord will have the blue on the other end on one plug. The image below shows the compool cable.

    Did that make sense??
    Factory Warranty Station for:
    Jandy/Zodiac, Pentair, Sta-Rite, Raypak, Polaris,
    and Paramount pool cleaning systems.

  7. Back To Top    #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Missouri City, Tx
    Posts
    5

    Re: Controls

    I rewired a telephone wire and plugged the indoor unit in directly to the control box. It worked. I then came inside and plugged it in. It did not work. It appears that the wiring is bad.

    After it was plugged in in the house for about 10 min, it beeped and came on. This is what it had been doing but after a while it will start beeping and shut off. I wll wait for it to shut off again plug it in outside gain before I start replacing wiring.

    Thank you very much.
    I have a 29,000 gal in ground pool. The filter is a cartrige type.

  8. Back To Top    #8

    In the Industry
    Pool Clown's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Silicon Valley, CA
    Posts
    1,637

    Re: Controls

    When i see this, it is usually due to a exposed comm wire that gets chewed on from some sort of animal. One time it was due to an overzealous weed wacker operator that got to close to the wire.
    Factory Warranty Station for:
    Jandy/Zodiac, Pentair, Sta-Rite, Raypak, Polaris,
    and Paramount pool cleaning systems.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •