Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Intelliflo issue

  1. Back To Top    #1

    Intelliflo issue

    Yesterday when I got home I found the pump running about 1/2 full of water and the rest air. I turned it off and restarted it and it was fine. Today I arrived home with with same issue. The pump was about 2/3s full of water and the rest air. Issue?
    18,900 Stonescapes Tahoe Blue xtra black, 8 jet Spa, Pentair inteliflo VS , Pentair FNS 60 DE, Inteliclor40, Pentair 400,000 Mastertemp heater, 3 spillovers powered by a Pentair 1 HP whisperflo pump, The pool Cleaner, 2 Intellibright color changing lights and 400 sq ft. of Heliocol roof mounted solar.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Denton, TX
    Posts
    5,061

    Re: Intelliflo issue

    Is the O ring on your strainer basket lid lubed and securely in place? Is there a possibility the your skimmer(s) or suction side cleaner if you have one is pulling air into the system?

  3. Back To Top    #3

    Re: Intelliflo issue

    I figured it out. The joint "O" ring that connects the pipe where water was flowing into the pump was a little loose and sucking air. Tightened it up and no more problems. Thanks!
    18,900 Stonescapes Tahoe Blue xtra black, 8 jet Spa, Pentair inteliflo VS , Pentair FNS 60 DE, Inteliclor40, Pentair 400,000 Mastertemp heater, 3 spillovers powered by a Pentair 1 HP whisperflo pump, The pool Cleaner, 2 Intellibright color changing lights and 400 sq ft. of Heliocol roof mounted solar.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •