Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Aquabot Turbo T not moving

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2010
    Elkridge, MD

    Aquabot Turbo T not moving

    Hi all,

    A few weeks ago, I ran over the power cord to my Aquabot Turbo T power supply. My Aquabot, which I purchased this year and never had any prior problems with, sat for a couple of weeks while I took care of getting the power cord replaced. Now I put the thing back in the water just sits there with water and air coming out of the top. It has only moved maybe ten feet, if that, since I put it in the water a while ago. Does anyone have any guesses what might be wrong? I already took the bag out of it and cleaned everything inside as best I could...

    Thanks in advance...
    32 x 16 20,000 gallon inground vinyl. Pool Genie filter. BBB seems to be working well so far despite high CYA. Aquabot Turbo T which I adore.

  2. Back To Top    #2
    Melt In The Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Tucson, AZ

    Re: Aquabot Turbo T not moving

    Aquabot owners?
    11,200 gal, Pebble-Tec; Tristar 2-speed 1hp - Swimclear 325 ft2 cart - SWG - A & A in-floor cleaner - Heat pump. For the poolside cooking, a Yoder Wichita and a Big Steel Keg!
    TF Test Kits -- PoolMath -- Pool School
    Make each day your masterpiece. - John Wooden

  3. Back To Top    #3
    h2ctpdjl's Avatar
    Join Date
    Jul 2008

    Re: Aquabot Turbo T not moving

    I have had my Aqabot for four seasons now, but I have never had that problem, so I pulled out my troubleshooting guide and looked up your problem. Under "Pumps Water, but Does Not Move or Moves Slowly", it gives three things to check: 1. Remove any forgeign matter that may be obstructing the Drive Tracks. 2. Check Drive Belts and Tracks. Make sure they have not slipped out of place and they are not loose. 3. Observe Drive Pulley, if it is not moving, contact Customer Service. You can also go to for the most up-to-date troubleshooting information. Good Luck. I sure do enjoy watching my Aquabot do my work for me!!
    18,000 gal, 18x32 IGP, vinyl liner, 3 to 5.5ft depth. One inlet/skimmer (Aqua Genie), one main drain. Hayward Pro Series Sand Filter w/filtration rate of 20 GPM/FT, Two-Speed Pentair Whisperflo 1 HP pump, Natural Gas Hayward H200 pool heater, Aquabot T2 (200 Series) Robotic Pool Cleaner (my best friend), Automatic Electric Pool Cover (2nd best friend).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts