Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 11 of 11

Thread: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    8

    Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    I just noticed today my less than 1 year old SWG lights are not on despite power to the pump. I removed the door to the power station and everything looks sounds. I would like to replace the fuse at the bottom to troubleshoot as the light to the power center does not come on when pump is on. Does anyone know how to get that fuse out? It's at the bottom of the power center with a spring action plastic insert with a grey flathead tip. I put a screwdriver in there, pushed in, turned and it doesn't pop out. Any ideas on this or further troubleshoot of power to SWG?

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    Take a picture of it and post it, but if it's what I'm thinking of, sometimes the spring gets collapased or the fuse breaks and the holder won't "pop" out. Once you turn it counter clockwise take a piece of tape and stick to the top of it and pull it out.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    8

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    Here you go. It's the grey flathead. Thanks!
    Attached Images Attached Images

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    That's exactly the one I had pictured. Push it in a little and turn it counter-clockwise then stick something to it to remove it.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    8

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    Thank you, I was able to get the fuse out now and sadly it looks good. Anything else I can look at before I call the 1-800#?

  6. Back To Top    #6
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    Actually test or just replace that fuse. A lot if times they look good but the element can be broken and you not see it.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  7. Back To Top    #7

    In the Industry
    Pool Clown's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Silicon Valley, CA
    Posts
    1,637

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    I realize that you probably would like to fix this without the hassle of calling it in but, If it is close to a year, you need to call Pentair before its too late, and there is a possible warranty/ no warranty issue.
    Factory Warranty Station for:
    Jandy/Zodiac, Pentair, Sta-Rite, Raypak, Polaris,
    and Paramount pool cleaning systems.

  8. Back To Top    #8

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    8

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    This unit came with the pool so I just called my installer. He's going to send someone out to check it out. I'll keep you'all updated. Thanks for the help so far.

  9. Back To Top    #9

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    8

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    It was just the fuse. replaced that and everything worked!

  10. Back To Top    #10
    susa's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Deep South
    Posts
    578

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    Where did you buy replacement fuse or did Pentair/Installer send one?

  11. Back To Top    #11

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    8

    Re: Intellichlor IC40, No power light, replace fuse R n R

    Quote Originally Posted by susa
    Where did you buy replacement fuse or did Pentair/Installer send one?
    I didn't buy it, my installer did. I would just take the fuse out and bring to home depot or autozone and they should have that kind of fuse.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •