Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: filter leaking

  1. Back To Top    #1

    filter leaking

    I am leaking water from my backwash port, even as the filter is in "filtering" mode? Why would this be occurring and what can I do stop it. I am losing a lot of water. Thanks

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD
    There must be something wrong with your main valve. First make sure it is in the right position. Assuming there is nothing obvious out of place then next place to look is the spider gasket on a multi-port valve or the O-rings on a push/pull valve.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3
    Your multidirectional valve is probably broken or misaligned.

    You can open up the filter and look, but you'll probably have to replace it.

  4. Back To Top    #4
    When my O ring on pump goes bad-
    It will allow water to leak out - after backwashing
    It is like the backwash doesn't turn off

    I can go a summer, with one o ring on my chlorinator-
    Then I may need to change it 3 times in 6 weeks...
    $19 each- any idea what may be making them go bad?
    40,000 gal. inground L shape
    Vinyl liner
    Hayward sand filter, variflow valve 710X62
    Hayward self priming 1.5hp pump,
    Hayward CL200 auto chlorinator

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts