Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Pentair Intelichlor IC40 Problems

  1. Back To Top    #1

    Pentair Intelichlor IC40 Problems

    I have the IC40 also. Not sure how to tell what version I have. However, it can be calibrated and I have looked at the circut board and it has the 3 resistors compared to the 1 resistor model.

    My issue is that the power light is a constant red. Also, when the unit starts, as it goes through its startup process and the salt level lights (Grn,Ylo,Red) cycle sometimes it cycles through all three as it did when new and now it only cycles through the grn and red.

    The generator is producing chlorine however I have a red power light and the only info in the manual is to call for service.

    Any help is greatly appreciated.

    Thank you in advance,

    Please put the following information in your signature.

    1) The size of your pool in gallons 26000 g
    2) The type filter i have is cartridge
    3) IG (in ground)
    4) it's IG,plaster
    5) pump is .50 1.98sf .99thp and the (flow rate) of the filter is 120 gpm.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jul 2007
    North Texas

    Re: Pentair Intelichlor IC40 Problems

    My 2nd IC40 (first one replaced under warranty) yellow salt light quit working. And the salinity reading became erratic. PB replaced the unit (under warranty) with the latest? version, two salt lights. I thought maybe just the salt sensor was probably bad. PB didn't bother running diagnostics.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts