Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Intelliflo 4 160 pool pump issue

  1. Back To Top    #1

    Intelliflo 4 160 pool pump issue

    My Intelliflo 4 160 pool pump is only working on speed 4. Recently we had temperatures in TX below 32. I ran the pump thru the night at speed 1. In the morning I turned it off for a few hours and turned it back to speed 2 which is what it normally runs at. However, now it will only run at speed 4....any ideas why?

  2. Back To Top    #2
    SCCS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Left coast

    Re: Intelliflo 4 160 pool pump issue

    I don't know why, but did you know that the pump has freeze protection built in already. When it fall's to near freeze condition the pump will turn itself on for about 20 second's out of every 2-3 minute span. Maybe you just need to reset the pump by turning the power off at the circuit breaker?
    16,500 gal Roman end with PebbleFina finish
    4 x 160 intelliflo pump
    Easytouch controls with an IC40 chlorinator
    Sta-rite cartridge filter
    A & A infloor cleaning system
    Pentair 5g LED pool light

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2007
    South Central NJ

    Re: Intelliflo 4 160 pool pump issue

    Is it possible the speeds are all set the same?

    Owner of - PoolGuyNJ LLC
    Expert Pool and Spa Repairs, Renovations, and Augmentation. Helping people decide what is the right gear for meeting their needs. Expectations Set, Expectations Met, No Surprises.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts