Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pentair Variable speed stuck on #4 and won't prime

  1. Back To Top    #1

    Pentair Variable speed stuck on #4 and won't prime

    Another day another problem. I have muddy water, then the strainer clogged and now my pump only starts on #4-you can't manually change the speed now. The pump will not shut off manually (breaker used) and prime as well and the red alarm is flashing. Any suggestions would be appreciated. Help!
    Susan
    16'x48" Intex Ultra Frame Pool, Krystal Klear pump #635 (1,500 gallons)
    "just getting it out of the box"

  2. Back To Top    #2

    Re: Pentair Variable speed stuck on #4 and won't prime

    Finally got it to prime and it is running. Will not shut off manually and still cannot change speeds. I have a call into pentair. If anyone has had this happen please post! Thanks!
    Susan
    16'x48" Intex Ultra Frame Pool, Krystal Klear pump #635 (1,500 gallons)
    "just getting it out of the box"

  3. Back To Top    #3
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: Pentair Variable speed stuck on #4 and won't prime

    It sounds like there is some kind of hardware problem with the control panel. Pentair service is the right thing to try.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •