Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Century B855 pool Pump won't keep prime

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2016
    Location
    Arlington, Texas
    Posts
    14

    Century B855 pool Pump won't keep prime

    With the leaves and all of the extra debris that ends up in the pool I decided to clean my filter grids today. After I finished cleaning them I went to turn the pump back on. It would start to circulate and run normally after about 30 seconds it would lose prime and almost be struggling for air. I checked the motor to see if I could spin the impeller and it spun freely.

    I did check and my Hayward 4820 is full of water and the pool skimmers and drain are free from debris.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2016
    Location
    Arlington, Texas
    Posts
    14

    Re: Century B855 pool Pump won't keep prime

    Last night I checked the water level, skimmer doors, and made sure that my O-rings were adequate. I turned the pump on this morning and it seemed to be working correctly with no obstruction visible in the skimmer basket before the pool pump. Any clue what might have happened?
    23,900 Gallons, IG Gunite, Plaster, DE Hayward 4820, Century Centurion Variable, Polaris 280, Polaris PB4-60 3/4, Built in 1985, Leslies Pool Testing kit.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •