Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: filter pump

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Kilgore
    Posts
    8

    filter pump

    We bought our neighbors intex above ground pool. it's the standard 15ft 4ft deep. We were able to get it set up without difficulty. it has a salt water pump as well. We are having issues with the filter pump. it turns on only for a few minutes than shuts off. We have reset it (which turns it back on for about 2 to 3 minutes) than shuts off again. we have released air from the pump several times, and I have fixed the skimmer to make sure it was not clogged or connected wrong. please help.
    kyla mae

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2015
    Location
    Clarksville
    Posts
    142

    Re: filter pump

    it sounds like the plug may need to be replaced. I had that this yr with out sand filter. if you change out the plug on the end, it'll no longer have that test and reset feature, but will still run properly. they wear out after a while.

    vinyl soft sided pool
    intex 1500 gph sand filter and intex swg at 1500 gph.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Kilgore
    Posts
    8

    Re: filter pump

    ok thank you! where can you replace the plug at?

  4. Back To Top    #4
    kellyfair's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    173

    Re: filter pump

    Umm, I'm not sure if you should do that. The plug is a GFCI plug and the shut off is a safety feature. Hold on and let some of the more electrically minded folks show up here to talk to you about this.

    Edit: Or at least replace with another GFCI plug.
    Kelly, Tampa FL
    15' by 4' Intex above ground metal frame, about 5300 gallons
    Intex 120V Krystal Clear Sand Filter Pump & Saltwater System CG-28679 with E.C.O.
    TF100 Kit and Speedstir
    Intex Auto Cleaner - works great!

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Kilgore
    Posts
    8

    Re: filter pump

    ok i dont have it plugged into a gfr outlet. and the test button keeps flippingetting, causing the pump to turn off

  6. Back To Top    #6
    kellyfair's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    173

    Re: filter pump

    I think you should post another thread and this time use "problem with GFCI plug on Intex pump" as your title.

    That should get you more help.
    Kelly, Tampa FL
    15' by 4' Intex above ground metal frame, about 5300 gallons
    Intex 120V Krystal Clear Sand Filter Pump & Saltwater System CG-28679 with E.C.O.
    TF100 Kit and Speedstir
    Intex Auto Cleaner - works great!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •