Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Auto pilot low cell volts

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2016

    Auto pilot low cell volts

    I have checked the wiring...
    The one fuse I found beneath the transformer..
    When I restart... it will say (15 V and 5 amp service...
    But as it runs the voltage slowly decreases until it's at zero...
    Then it begins flashing and saying low cell volts...
    Can anyone tell me what is going on please...
    I'm beginning to think mother board...
    But cash is low...
    Is there anything I can do ???

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2013
    Sacramento, CA

    Re: Auto pilot low cell volts

    Welcome to TFP!!!

    We are going to need more information. What is it that we are talking about?
    22k gallon IG pebblefina, Jandy 1.5 HP VS, Jandy CV Cartridge filter, Heliocol solar panels, Polaris 360 supply side cleaner, waterfall

  3. Back To Top    #3

    Re: Auto pilot low cell volts

    Could be a sign that the cell is scaled or it needs replaced. How old is the cell? If you have your manual, p. 29 talks about inspecting/cleaning. Here's a link to the manual if you don't have yours:
    33K gal L-shaped (2008) IG vinyl | AutoPilot Digital SC60 SWG | 1 HP Sta-Rite Dura-Glass pump (model P2RA5E-181L) | 300 sqft Sta-Rite cartridge filter (model S7M120) | Dolphin Sprite cleaning robot | Merlin Smart Mesh winter cover

    South-Central PA

  4. Back To Top    #4

    In the Industry
    JoshU's Avatar
    Join Date
    May 2007
    New Orleans, LA

    Re: Auto pilot low cell volts

    You mention that the voltage goes to 0 volts however there is no mention of the amp reading at the 0 volt point.
    Josh Ulfers - TFP Supporting Vendor - - 888-725-8766 - AutoPilot Pool Pilot Systems, Parts & Cells - AquaCal Heat Pumps

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts