Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pump trouble?

  1. Back To Top    #1
    Messman750's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Groton New York
    Posts
    34

    Pump trouble?

    I have a Hayward super pump 1hp. The pump is brand new as of last year. The problem I am having is when I shut the pump off to backwash or dump to waste the pump will not turn back on immediately. I have to wait a few before it turns back on. I does set out in direct sun and it has been very warm the past week. It's never shut off on its own due to over heating. It's never done this before?
    32x16 inground chlorine. 23000 gallon with diving board
    vinyl liner 1hp hayward super pump. Waterway sand filter new in 2014.
    maytronics dolphin m200 robot. I live in central NY.
    TF100 kit Taylor speedstir. Sonos audio

  2. Back To Top    #2
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pleasanton, CA
    Posts
    11,473

    Re: Pump trouble?

    First check to see if anything is stuck in the impeller inlet or the impeller itself.
    Mark
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump/Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, MaxFlo SP2303VSP, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Florida
    Posts
    29

    Re: Pump trouble?

    When you supply power to the pump to turn it back on, is it silent or does it make a noise?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •