Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Low salt

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Austin, TX
    Posts
    328

    Low salt

    We just had a bunch of rain. My first big rain with the pool. My salt was around 3000 ppm with Taylor test and the aqua logic said 2800 and after rain my Taylor test said 2600. I just backwashed too a day ago. The system said low salt so I added a bag. Then I went to the diag menu and instant salt said 0000. I think it always has. I accidentally pressed + so now it reads 0000. First of all, why does the instant salt reading say 0000. And 2, how do I get the sensors to read the salt levels correctly now? Is the 0000 indicative of a problem?

    Thanks!
    13k Gallon IG Pebble w/ attached Spa, AquaRite T-Cell-15 SWG, Hayward DE6020 Filter, Hayward 2 HP Pump, Hayward 400k Heater, TF-100 Kit, Pool Logger

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Hope Mills, NC
    Posts
    556

    Re: Low salt

    Does the average read 0000 or does the instant read 0000?
    16 x 32 17500 gallons
    Vinyl in-ground
    Hayward 250# Sand Filter
    1 HP Pump
    Hayward SWG

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Austin, TX
    Posts
    328

    Re: Low salt

    Weird. I messed with something and got the instant read to register again at 2800. So I am good. Thanks.
    13k Gallon IG Pebble w/ attached Spa, AquaRite T-Cell-15 SWG, Hayward DE6020 Filter, Hayward 2 HP Pump, Hayward 400k Heater, TF-100 Kit, Pool Logger

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •