Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: V-Green 165 motor spontaneously stopping, not restarting

  1. Back To Top    #1

    V-Green 165 motor spontaneously stopping, not restarting

    I have a Century V-Green 165 motor that I installed this year. It spontaneously stops and does not start. This happens every day. There are no fault codes or fault lights. I press the Start button and the motor starts up just fine.

    I thought it was a programming error on my part but I reset the motor to factory default program and it did not fix the problem.

    I called the manufacturer and the person just read back the troubleshooting guide in the manual.

    The retailer has offered to send me a replacement but before I go through the trouble, I thought maybe someone on this forum could shed some light.

    Anyone see this sort of issue before?

    Concrete (gunite) inground pool and spa (80,000 litres/21,000 gallons)
    Hayward H350 natural gas heater (electronic)
    Goldline Aquarite chlorine generator
    Hayward pumps, Hayward Pro Series sand filter, Goldline valve actuators

  2. Back To Top    #2

    TFP Guide
    cowboycasey's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Fletcher, OK

    Re: V-Green 165 motor spontaneously stopping, not restarting

    is it overheating? try putting something over it to get it some shade and see if that helps
    Pool: Intex 16x32 15000 gal, 2 speed 340042, Pentair CC320 Filter, CircuPool SJ45 Salt System, Intermatic PE653RC; Hot Tub: 650 Gal SWG Megachlor
    links: pool school * Recommended-Levels * SLAM * CYA chart * Test kits * How To Post Pictures * Poolmath * OCLT ** Support your website if we helped you :) **

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts