Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Clog in suction pipe?

  1. Back To Top    #1

    Clog in suction pipe?

    Hi All,
    I am stumped. I just replaced a pump that I thought was faulty (it was very old anyway) in order to solve a problem of too little water making it to the pump.
    Of course, I was wrong. It is not the pump, as the new pump now has the same issue.

    PSI is normally at 13 without solar panels 8 feet up, and 20 or 21 with. Now the PSI jumps to 30 almost immediately after turning the pump on.

    Snake from pump side found nothing, as did Drain a Blaster from both sides...

    Ideas?


    Thanks,
    David
    18,000 gallon, in-ground gunite pool
    Hayward C-1750 Cartridge filter
    3/4 hp pump
    in Sunny Northern California

  2. Back To Top    #2

    TFP Guide

    In the Industry

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    tucson, arizona
    Posts
    938

    Re: Clog in suction pipe?

    Try running with the cartridge out of filter. Assuming there are no valves closed on return side of pump. Maybe you just need a good cleaning of the cartridge or a new one

  3. Back To Top    #3

    Re: Clog in suction pipe?

    Hi All, KA,
    I did not realize that my post from my cell phone made it, so I inadvertently posted this issue twice. The other, active thread is now simply entitled "Clog?"


    Thanks,
    David
    18,000 gallon, in-ground gunite pool
    Hayward C-1750 Cartridge filter
    3/4 hp pump
    in Sunny Northern California

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •