Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pentair IC40 issues

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Clinton, MS
    Posts
    4

    Cool Pentair IC40 issues

    My Sanitizer Output Lights will only come on when in Boost Mode. If not in Boost mode and I try to increase out put by pushing more button, it tries to go back into Boost Mode. If I turn off Boost Mode cell light goes out indicating no chlorine production. Any ideas or suggestions appreciated.

    TA = 140, CH = 275, Stablizer = 90, Salt = 3500, Phospahate = 100, TC = 2.9, FC = 2.6. All these appear to be acceptable numbers for IC40 based on the manual. 14,000 gallon pool.

    The IC40 is only 13 months old. Of course 1 month pass the warranty. I've called Pentair and will call them back, but no help so far.

    All Other lights are Green.
    I've been a pool owner for about 4 years now. Pool is 16 X 32 roughly 14000 gallons, In-ground with vinyl pool liner, Pentair IC40 salt generator, with Jandy pump and booster pump on automatic timers.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Jersey side of Philadelphia
    Posts
    93

    Re: Pentair IC40 issues

    Quote Originally Posted by rocole12 View Post
    My Sanitizer Output Lights will only come on when in Boost Mode. If not in Boost mode and I try to increase out put by pushing more button, it tries to go back into Boost Mode. If I turn off Boost Mode cell light goes out indicating no chlorine production. Any ideas or suggestions appreciated.

    TA = 140, CH = 275, Stablizer = 90, Salt = 3500, Phospahate = 100, TC = 2.9, FC = 2.6. All these appear to be acceptable numbers for IC40 based on the manual. 14,000 gallon pool.

    The IC40 is only 13 months old. Of course 1 month pass the warranty. I've called Pentair and will call them back, but no help so far.

    All Other lights are Green.

    I don't know that I can offer much help. I am a bit frustrated with my IC 40 SWG. This is my third year of a new pool and Pentair replaced my IC 40 last year. This year, I am having the same problems.

    I called tech support--it took 45 minutes to get through. I suspect when my SWG final malfunctions I will locate another company or just go to chlorine.

    Perhaps they will honor your warranty since it is so close to the 12 month period.
    24,500 Gallon (640 SF) Inground Gunite Salt Water Pool w/ Diamond Brite Midnight Blue Plaster. Pentair IC 40 Chlorine Generating System. Hayward 60 DE Filter. Jandy Aqualink Remote System. Polaris 360 Automatic Pool Cleaner. 50 SF Spa with waterfall feature
    Hayward 440,000 BTU Heater. Two Colorlogic LED pool lights.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Clinton, MS
    Posts
    4

    Re: Pentair IC40 issues

    Thanks for Reply. I did get it working. I don't know for how long though. I went through and rechecked all pool chemical levels to make sure they where correct. I then backwashed for about 10 minutes. I pushed down on the more and less button as hard as I could until I thought I would break it. All the lights went be-zerk, then flashed on as they should, and it has been working fine since.
    I've been a pool owner for about 4 years now. Pool is 16 X 32 roughly 14000 gallons, In-ground with vinyl pool liner, Pentair IC40 salt generator, with Jandy pump and booster pump on automatic timers.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •