Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 7 of 7

Thread: AquaLogic Question for JamesW

  1. Back To Top    #1
    mikemass's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Northern Howell, NJ
    Posts
    484

    AquaLogic Question for JamesW

    Quote Originally Posted by JamesW View Post
    The AquaLogic has an air temperature sensor, a water temperature sensor that is in the plumbing and the cell also has a water temperature sensor.
    JamesW - Quoting you from another thread here because I didn't want to hijack that one.

    Can you explain to me all three sensors? I am wondering if maybe I have an older version of Aqua Logic different than what you are describing. When my digital panel scrolls through the various readings under normal operation, I will get a Water Temp & and Air Temp. Visually at my equipment I see a wire going to a probe that is epoxied right into a plumbing line. So I assume the one I am not seeing in my display is the temperature at the cell?

    How do I see that on my digital readout? It's a Goldline Aqua Logic AQL PS-8 installed late 2005, early 2006.
    25 + year pool owner. Current pool (going on 11th year) - 38K gallon in ground Gunite/White Plaster, Spillover Spa, Hayward Cartridge Filter, Hayward 450k BTU NG Heater, Hayward Goldline Aqua Logic control with T-Cell-15 Salt Water Cell, Dolphin Explorer.
    You Need: Bleach, a A Test Kit & a Bookmark to "Pool School". Now what's your question?

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Cantonment, FL (Pensacola Area)
    Posts
    380

    Re: AquaLogic Question for JamesW

    I'm not James, but the water temp, air temp, and solar temp if in use all look identical physically and one in the plumbing is water temp. You should be seeing those in the default menu. It is storming here so I can't look at mine but the cell temp I believe is in the diagnostics menu along with the voltages.
    Scott
    15,000 Gallons vinyl in-ground screen enclosed, Hayward Eco-star SP3400VSP, Hayward Aqua Logic PL-Plus, Hayward T-15 Salt Cell, Hayward S244T Sand Filter, Polaris 380 with booster pump, Hayward heat pump HP50HA. K-2006 kit.

  3. Back To Top    #3
    mikemass's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Northern Howell, NJ
    Posts
    484

    Re: AquaLogic Question for JamesW

    Solar temp? What is that? My default menu shows 2 temps. Air & Water. From JamesW post in other thread it appears there should be 3. Air, Water and Water at cell.... Solar would be #4. But I don't have a solar anything, so I wouldn't expect that.

    I will check to see if it's in the diagnostic menu. I rarely go into there. But that would make sense. thx
    25 + year pool owner. Current pool (going on 11th year) - 38K gallon in ground Gunite/White Plaster, Spillover Spa, Hayward Cartridge Filter, Hayward 450k BTU NG Heater, Hayward Goldline Aqua Logic control with T-Cell-15 Salt Water Cell, Dolphin Explorer.
    You Need: Bleach, a A Test Kit & a Bookmark to "Pool School". Now what's your question?

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Cantonment, FL (Pensacola Area)
    Posts
    380

    Re: AquaLogic Question for JamesW

    Sorry, I got ahead of myself and mixed it up the way I wrote it. Air and water are on the default display. There is a 3rd external physical sensor that would be used for solar if needed. It doesn't apply to yours since not in use so only added confusion. My own solar sensor is coiled up and in a box in the garage, lol.
    Scott
    15,000 Gallons vinyl in-ground screen enclosed, Hayward Eco-star SP3400VSP, Hayward Aqua Logic PL-Plus, Hayward T-15 Salt Cell, Hayward S244T Sand Filter, Polaris 380 with booster pump, Hayward heat pump HP50HA. K-2006 kit.

  5. Back To Top    #5
    mikemass's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Northern Howell, NJ
    Posts
    484

    Re: AquaLogic Question for JamesW

    Got it. I assumed everything was shown in the default menu when JamesW wrote that other post. I see now he made no mention of that. Amazing after all these years I never noticed another temp reading in the Diagnostic menu.

    Thanks for the clarification.
    25 + year pool owner. Current pool (going on 11th year) - 38K gallon in ground Gunite/White Plaster, Spillover Spa, Hayward Cartridge Filter, Hayward 450k BTU NG Heater, Hayward Goldline Aqua Logic control with T-Cell-15 Salt Water Cell, Dolphin Explorer.
    You Need: Bleach, a A Test Kit & a Bookmark to "Pool School". Now what's your question?

  6. Back To Top    #6

    Re: AquaLogic Question for JamesW

    Air and water temperature are in the default menu. Cell temperature is in diagnostics.

  7. Back To Top    #7
    mikemass's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Northern Howell, NJ
    Posts
    484

    Re: AquaLogic Question for JamesW

    Thank you.
    25 + year pool owner. Current pool (going on 11th year) - 38K gallon in ground Gunite/White Plaster, Spillover Spa, Hayward Cartridge Filter, Hayward 450k BTU NG Heater, Hayward Goldline Aqua Logic control with T-Cell-15 Salt Water Cell, Dolphin Explorer.
    You Need: Bleach, a A Test Kit & a Bookmark to "Pool School". Now what's your question?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •