Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Problems with pressure, filtration, and Algae with DE filter. PLEASE HELP

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Yorkville Il
    Posts
    1

    Problems with pressure, filtration, and Algae with DE filter. PLEASE HELP

    Hi I have a ec75a de filter and am having a really tough time getting my pool clean, it has a lot of algae which has accumulated over the winter and every time I run the filter it clogs very quickly and the pressure rises to high within minutes of cleaning and running new de. After regeneration I usually only get between 3/5 minutes before the pressure rises over 20 and flow stops. I have already acid washed the fingers and rinsed them thoroughly with a hose. Any suggestions? Thanks!

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad pooldv's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    DFW, TX
    Posts
    23,994

    Re: Problems with pressure, filtration, and Algae with DE filter. PLEASE HELP

    Welcome to TFP!

    Yes, nothing clogs a filter faster than algae, especially a DE filter. We kill algae following this process, SLAM
    TFP Moderator
    If TFP helped you or saved you money - Become a TFP Supporter! <--Click here
    2012 build and pics, 20k gal gunite, black onyx pebblesheen, OK flagstone, IntellifoVS, cart filter w/Pleatco, IC40 SWG, Solartouch, 5 12'x4' solar panels, HP50HA heat pump, 8mil solar cover, borates, TF-100 test kit, SONOS, Doheny's Discovery Robot, hot tub on bleach

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •