Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Pump not shutting down after testing SPA

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2016
    Fernandina Beach

    Pump not shutting down after testing SPA

    Please excuse my ignorance, but I am a true novice to pool maintenance. Since I am expecting guests, I wanted to ensure that my SPA (attached
    to pool and connected via a waterfall) was still working properly. I had last used it in March and everything was fine. The spa started fine, the heater worked,
    but when i turned both off the "cool down" cycle did not stop. Jets kept spewing air. I finally manually stopped pump. After an hour or so, I started just
    the pump, which worked, but water was being drained from Spa into the pool. It stopped everything, but am wondering what might be causing that.
    The filter was cleaned just recently by my MTC company, and I am wondering whether they moved any of the levers?? Any insights would be welcome.

  2. Back To Top    #2
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Pleasanton, CA

    Re: Pump not shutting down after testing SPA

    Can you give us a list of your equipment as it is described here: Pool School - Read This BEFORE You Post
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump and Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, 1/2 HP 2sp pump, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater, ThePoolCleaner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts