Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Flow Sensor Repair

  1. Back To Top    #1
    ckk81's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kalamazoo MI
    Posts
    232

    Flow Sensor Repair

    Figured out why I was getting a no flow reading.


    Looks like two tiny wires within. Can I just splice them back together?

    30K? gal (20x40, 3ft shallow to 8-9ft hopper), Vinyl IG, single speed 1HP pump, Hayward Micro Clear DE-3600 filter, Hayward Aqua Rite SWG T15 Cell, Rheem/Raypack M206A heater

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Flow Sensor Repair

    Yep, you can just splice them together. I'd probably use butt splices and waterproof shrink tubing or filled wire nuts.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  3. Back To Top    #3
    ckk81's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kalamazoo MI
    Posts
    232

    Re: Flow Sensor Repair

    Quote Originally Posted by Bama Rambler View Post
    Yep, you can just splice them together. I'd probably use butt splices and waterproof shrink tubing or filled wire nuts.


    Got it spliced it the no flow light went off. Now no lights come on!

    30K? gal (20x40, 3ft shallow to 8-9ft hopper), Vinyl IG, single speed 1HP pump, Hayward Micro Clear DE-3600 filter, Hayward Aqua Rite SWG T15 Cell, Rheem/Raypack M206A heater

  4. Back To Top    #4
    ckk81's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kalamazoo MI
    Posts
    232

    Re: Flow Sensor Repair

    Hmm I've ordered the ICL (Digi-Key Part Number 570-1062-ND) (Manufacturer Part Number SL32 2R025) many find to be the culprit. Didn't have time to inspect mine before I headed to work, but I figured it was worth a shot for $10. I will inspect the board and fuse later this evening.
    30K? gal (20x40, 3ft shallow to 8-9ft hopper), Vinyl IG, single speed 1HP pump, Hayward Micro Clear DE-3600 filter, Hayward Aqua Rite SWG T15 Cell, Rheem/Raypack M206A heater

  5. Back To Top    #5
    ckk81's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kalamazoo MI
    Posts
    232

    Re: Flow Sensor Repair

    Got my ICL. Did the world's worst soldering job. And it works!
    30K? gal (20x40, 3ft shallow to 8-9ft hopper), Vinyl IG, single speed 1HP pump, Hayward Micro Clear DE-3600 filter, Hayward Aqua Rite SWG T15 Cell, Rheem/Raypack M206A heater

  6. Back To Top    #6
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Flow Sensor Repair

    Great to hear. Thanks for coming back and letting us know that it worked. A lot of times a person comes here and asks for advice and then hey fix the problem and never come back and let us know what worked. Thanks Again.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •