Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Polaris 280 Not operating properly

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2016
    Location
    Hanford Ca.
    Posts
    1

    Polaris 280 Not operating properly

    My Polaris 280 has been riding on only two wheels sometimes one. sometimes on it's side. Just replaced booster pump with Polaris 3/4hp pump. completely flushed pool system. have yet to check wheel RPM. The original disk is in place for pressure. Is it possible that the disk is worn?
    I have an inground 15k gal, I run a Jandy DE filtration system with a Polaris 280 Running on a 3/4H Polaris Booster. I live in Central California

    Robert

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad JVTrain's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Central Minnesota
    Posts
    5,079

    Re: Polaris 280 Not operating properly

    Welcome to TFP!

    Is the booster pump the same HP as the old one? Likely need to adjust the pressure/flow even if it's the same HP as the flow might be different.
    Joel - TFP Moderator - Minnesota - **Become a TFP Supporter!** Helpful Links: ABCs of Pool Water Chemistry - SLAM Procedure - Chlorine/CYA Chart
    40x20 Pool: 32K Gallons * Vinyl * Bleach Chlorination * Hayward S270T Sand Filter * Pentair SuperFlo 1 HP * Teledyne/Laars Heater * AquaVac Tigershark * TF-100 w/ SpeedStir
    Isolated Spa - 345 Gallons

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •