Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: GFIs keep tripping

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2016
    Location
    Gray, GA
    Posts
    2

    GFIs keep tripping

    Good evening.
    I have just recently bought and installed my new Intex pool and splurged with the purchase of the saltwater system. All new power was run from the house (110) and ended at two GFI receptacles ran off the same line, complete with "outdoor use" covers. The pool pump and saltwater system both have factory installed GFI plugs on them. The pool pump is plugged in and runs like a champ. However, when I plug in the new saltwater system, the built-in GFI on that cord trips.....every single time. I thought maybe that something was wrong with the plug, so I plugged it into an outlet (non-GFI) in my garage. The system still tripped. Ok. Bad system maybe? I contacted the manufacturer and they sent me a brand new saltwater system for free since mine was brand new. Hooked everything up, plugged it in......and it tripped...again.
    Any idea on why this is happening??? Two "bad" saltwater systems in a row seems very unlikey......
    Intex 24' x 52" (15,000 gal) above-ground pool with metal siding and 2500 Gal Filter Pump Housing w/motor. Kystal Clear Ozone and Saltwater System model #ZS8110
    Both brand new as of May 2016

  2. Back To Top    #2


    TFP Guide

    cowboycasey's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Fletcher, OK
    Posts
    3,346

    Re: GFIs keep tripping

    did the new one trip in the garage on a non GFI plug?

    Try this, (not to be used all the time, just as a test) run an extension cord out to the connected SWG with the pump running water through the system and plug the SWG in the non GFI extension cord, if it works then the SWG is good..

    The problem is, most GFI do not like to be on a plug with another GFI and you are trying to plug in 4 GFI on the same power and they will trip each other...

    I hope this helps
    Pool: Intex 16x32 15000 gal, 2 speed 340042, Pentair CC320 Filter, CircuPool SJ45 Salt System, Intermatic PE653RC; Hot Tub: 650 Gal SWG Megachlor
    links: pool school * Recommended-Levels * SLAM * CYA chart * Test kits * How To Post Pictures * Poolmath * OCLT ** Support your website if we helped you :) **

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2016
    Location
    Gray, GA
    Posts
    2

    Re: GFIs keep tripping

    The SWG has its own built in GFI on its cord. It tripped it's own GFI even when I plugged it in to a non-GFI in the garage.
    Intex 24' x 52" (15,000 gal) above-ground pool with metal siding and 2500 Gal Filter Pump Housing w/motor. Kystal Clear Ozone and Saltwater System model #ZS8110
    Both brand new as of May 2016

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •