Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Pentair IC40 No Power

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Scottsdale, AZ
    Posts
    3

    Pentair IC40 No Power

    I have a Pentair IC40 setup and the there is no power or no lights coming on. Replaced the fuse and still same. I purchased a new Pentair IC40 since mine was 3.5 years old and was starting to have issues staying clean. Replaced Pentair IC40, but still no power. Opened the power center and appears I'm getting no power coming out of the transformer. Wires going in are hot, but wires going out are not. Just checked the wires with a non-contact voltage tester. I did find a replacement transformer online for sale. If I just replace the transformer will that fix my issue? Or do I need to just replace the complete power center?
    ~15,000 gallon
    Pebblesheen
    3050 VS IntelliFlo
    IntelliChlor IC-40
    Hayward Filter

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    27

    Re: Pentair IC40 No Power

    Same issue here, but mine is hooked up to an easy touch. Looked over at my equipment this morning and the intellichlor is lifeless. Intellichlor light on easy touch panel is green. Connection is fine. It's just dead. I reset the breaker and nothing. Any suggestions?
    36000 gallon pool with SWG and Cartridge Filter

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2014
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    22

    Re: Pentair IC40 No Power

    I had the same issue with my IC40 hooked to the Intellliph control center. Removed the Intelliph and connected IC40 directly to power center and it works fine. Reconnected to Intelliph and same issue. Cleaned the IC40 and reconnected to Intelliph control center and seems to be working fine now.
    19k gal, IG, Rectangle, Pebble, Pentair Clean & Clear Cartridge, Intelliflo VS Pump, IntellichlorSWG, Aquacal SQ-155 Heatpump, Aquaclean Aclean1 Robotic Cleaner, TF-100, Dec 2013, Jacksonville FL

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad YippeeSkippy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    'burbs of Augusta, Georgia
    Posts
    6,477

    Re: Pentair IC40 No Power

    I'm sorry I can't help you with the power problem. I just want to mention that any time your pump or SWG is out of commission you should use liquid chlorine to keep the FC level up in your water while repairs being made. We wouldn't want algae to get a foothold in, right?

    Yippee
    My Amazon Smile for November12K Fiberglass IG, Infinity 4000 automatic cover, SWCG, Hayward Sand Filter, Hayward 1.5 Pump, Doheny Discovery Robot, Savi Melody LED pool lights, outdoor speakers and other assorted doo-dads. Sundance Altamar Hot Tub.
    Our pool build--> Our Pool Solved Our Sloping Yard Skippy's Cheap Pool Cooler -->Skippy's New Fountain

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    May 2014
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    22

    Re: Pentair IC40 No Power

    Quote Originally Posted by makinc View Post
    I had the same issue with my IC40 hooked to the Intellliph control center. Removed the Intelliph and connected IC40 directly to power center and it works fine. Reconnected to Intelliph and same issue. Cleaned the IC40 and reconnected to Intelliph control center and seems to be working fine now.
    Checked this morning and all lights off again on IC40 while connected to the Intelliph control center. Reconnected directly to intellichlor power center and is working again. Will just add the acid manually. I really liked the ability to fine tune the IC40 via the Intelliph controller but can not be constantly worried that it is shutting on/off.
    19k gal, IG, Rectangle, Pebble, Pentair Clean & Clear Cartridge, Intelliflo VS Pump, IntellichlorSWG, Aquacal SQ-155 Heatpump, Aquaclean Aclean1 Robotic Cleaner, TF-100, Dec 2013, Jacksonville FL

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •