Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: HELP!!! Can't get mutiport valve to go all the way down on sand tank!

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Eatonton Georgia
    Posts
    145

    HELP!!! Can't get mutiport valve to go all the way down on sand tank!

    It only goes so far down and stops! There is about a 3/8 inch gap or more. I decided to deep clean my filter and now can't get it to go all the way back down. I'm lining it up with the standpipe and everything. I'm afraid to try to force it down for fear of breaking something. I've already pushed down on it pretty hard!
    18ft. diameter, 48 inch deep Sharkline Reprieve AGP, 7000 gallons, Intex 14 inch sand filter with 3/4 H.P. 2,150 GPH pump, Intex SWG
    TF-100 test kit

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Eatonton Georgia
    Posts
    145

    Re: HELP!!! Can't get mutiport valve to go all the way down on sand tank!

    I think it finally went on down. there is still a small gap but I can get the rings that hold it on there. Still difficult though. I actually used a tiny bit of baby oil on it. Heres hoping I can get the rings on. I think I hurt myself pushing down on it.
    18ft. diameter, 48 inch deep Sharkline Reprieve AGP, 7000 gallons, Intex 14 inch sand filter with 3/4 H.P. 2,150 GPH pump, Intex SWG
    TF-100 test kit

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Charleston, SC
    Posts
    535

    Re: HELP!!! Can't get mutiport valve to go all the way down on sand tank!

    How are things, both the MPV and you?
    5900 G Fiberglass IG pool (circa 1990), SWG Hayward Aqua Rite GoldLine (2013), IntelliFlo Variable Speed Pump (2013), Hayward Pro Sand Filter (circa 1990), Well water (no iron or other metals fortunately), test with Taylor K2006C, Charleston, SC

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Eatonton Georgia
    Posts
    145

    Re: HELP!!! Can't get mutiport valve to go all the way down on sand tank!

    I got it to go down finally. I had to use a little tiny bit of baby oil as a lubricant but I don't think it's going to hurt anything. As for me, I'm pretty sore today, especially around my mid section because I was leaning down and pushing hard on it. Anyway, filter seems to be working fine, even better than before. I still have a light green tinge to my water but I'm still losing chlorine overnight so I'm keeping the SLAM going. I'm also going to add the D.E. that I bought just trying to make the filter as efficient as possible. I'll be happier when the water clears but for now I'm doing alright. Thanks for asking.
    18ft. diameter, 48 inch deep Sharkline Reprieve AGP, 7000 gallons, Intex 14 inch sand filter with 3/4 H.P. 2,150 GPH pump, Intex SWG
    TF-100 test kit

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Charleston, SC
    Posts
    535

    Re: HELP!!! Can't get mutiport valve to go all the way down on sand tank!

    Glad to hear that things are OK on all fronts.
    5900 G Fiberglass IG pool (circa 1990), SWG Hayward Aqua Rite GoldLine (2013), IntelliFlo Variable Speed Pump (2013), Hayward Pro Sand Filter (circa 1990), Well water (no iron or other metals fortunately), test with Taylor K2006C, Charleston, SC

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •