Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Chlorine way too high!

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2015
    Location
    Gulfport, MS
    Posts
    109

    Chlorine way too high!

    I just went out to check the chlorine level in the pool and I stopped at 52 drops but the water in my tf100 was still dark pink. I have a swg but its set to off. It has been off for close to a month. Why is their more chlorine than last time I tested a few weeks ago?
    12X20x54" Saltwater 8000 semi-inground, Waterway 1.5hp 2speed 22" Pump Sand Filter, Hayward Goldline Aquatrol HP SWG, TF100

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Shallotte, NC
    Posts
    693

    Re: Chlorine way too high!

    Given the scenario, as stated

    1) we had an original testing error, or
    2) the SWG hasn't really been off, or
    3) somebody has added chlorine of some sort, or
    4) we have a more recent testing error.

    A magnitude of 52 drops makes me suspect #2 or #4. Are you sure you were titrating with the correct bottle? And is there any way the SWG has gone rogue?

    Were you using the 10 ml or 25 ml test?

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2015
    Location
    Gulfport, MS
    Posts
    109

    Re: Chlorine way too high!

    10ml test. How would i diagnose the swg being bad?
    12X20x54" Saltwater 8000 semi-inground, Waterway 1.5hp 2speed 22" Pump Sand Filter, Hayward Goldline Aquatrol HP SWG, TF100

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    May 2015
    Location
    Gulfport, MS
    Posts
    109

    Re: Chlorine way too high!

    Nevermind im an idiot. I was using the reagent not the fas dpd bottle. chlorine level is fine.
    12X20x54" Saltwater 8000 semi-inground, Waterway 1.5hp 2speed 22" Pump Sand Filter, Hayward Goldline Aquatrol HP SWG, TF100

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Shallotte, NC
    Posts
    693

    Re: Chlorine way too high!

    Quote Originally Posted by Straight6tt View Post
    ........I was using the reagent not the fas dpd bottle.
    Everybody has done that at least once.......

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •