Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Check System: No Cell Power

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Dec 2015

    Check System: No Cell Power

    I moved into a house with a pool. Last year I had purchased the variable speed pump, this spring I had it set up for salt water with the existing control. Everything was working fine and I was able to solve most "check system" lights such as "low flow" and "low salt," routine fixes. Now with the "No Cell Power" I am completely lost. Any help would be greatly appreciated. Thanks!
    IG plaster, 15K gal pool w/spa. Goldline (Hayward) Aqualogic PS4, SWG, Hayward Ecostar VSP. Pentair FNSP 48 DE filter, Minimax NT heater. SoCal

  2. Back To Top    #2
    Jaimslaw's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    San Diego, CA

    Re: Check System: No Cell Power

    Common problem and easy fix. It's a burned out solder point on the back of the circuit board. You can go google "" I believe is the sight ... You will also find a you tube tutorial on their fix if you google "no cell power."

    Requires a low level soldering skill and an easy/rudimentary disassembly to get tot the back of the circuit board where you can get to and address the burned out solder spot.
    Pool: 13k gal. in-ground; Stonescape Mini Pebble - Tropics Blue; Connected Spa - dual spill-over; Aqua Rite T-15 SWCG; AquaLogic PS-4 Automation; Sta-Rite DE Filter; Sta-Rite Max-e-Therm 400k BTU pool heater; Intellifo 2-VST Pump; Stenner 45mp2(25psi/10gpd) acid injection; Bulbwizard color LED pool lights; Poolvergnuegen 2 wheel side suction cleaner; FAFCO rooftop solar. TF-100 w/ speed stir.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts