Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Pentair IC40 salt light red not scrolling when powers up

  1. Back To Top    #1

    Pentair IC40 salt light red not scrolling when powers up

    I have an ic40 that shows red for salt level, but the level tests at 4400. Usually when it powers up, it scrolls through the lights until it gets a read but now it just starts at red and remains. The other lights are good and it is producing chlorine. Any suggestions?

  2. Back To Top    #2
    JoyfulNoise's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    11,601

    Pentair IC40 salt light red not scrolling when powers up

    How old is the unit and when was the last time you pulled it and cleaned it?


    Matt
    16k IG PebbleTec pool, 650gal spa, spillway and waterfall, 3HP IntelliFlo VS / 1.5HP WhisperFlo, Pentair QuadDE-100 filter, IC40 SWCG, MasterTemp 400k BTU/hr NG heater, KreepyKrauly suction-side cleaner Dolphin S300i robot, EasyTouch controls, city water, K-1001, K-2006 and K-1766 test kits, Mannitol test for borates

  3. Back To Top    #3

    Re: Pentair IC40 salt light red not scrolling when powers up

    It's a about a year and a half old and was cleaned about a year ago.

    If cell shows good and it's producing chlorine, I would have thought that wouldn't be the problem.

    Could being dirty stop the salt reading while everything else still works?

  4. Back To Top    #4

    Re: Pentair IC40 salt light red not scrolling when powers up

    What's the water temperature?

    How can you tell it's making chlorine?

    Can you post a picture of the control panel?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •