Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Older Leisure Bay Spa needs some help heating up

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Davenport, FL
    Posts
    2

    Older Leisure Bay Spa needs some help heating up

    I just signed up to the forum after searching for help with our hot tub. We have a hand me down LB that has served us well for about ten years. Last season it would not heat up and we feared it was done for. A local service man came over and literally jiggled some wires and it came on and worked all season reliably heating up and jets working etc. This season it comes on but turns off at about 90 degrees and one end of the tub has no jets. I'm told the weak link is the S2 topside control panel. I am going to try the wire jiggling myself this weekend. Should I replace the control panel? I wondered if there might be anything else I could look at? Spa is wired 220 volts.

    Thanks for the help in advance!

  2. Back To Top    #2

    In the Industry

    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Wildomar, California
    Posts
    423

    Re: Older Leisure Bay Spa needs some help heating up

    Several questions. What is the temp on the control panel, does it match water temp with a thermometer? Is your filter clean, that can cause the high.limit to trip and be a cause for low jet flow.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Davenport, FL
    Posts
    2

    Re: Older Leisure Bay Spa needs some help heating up

    Temp on panel reads 78 after running all afternoon, actual temp is 78 by thermometer. Filter was dirty so I removed it and have it soaking overnight. Jets are great on one end, but nothing on the other end. Plan to check voltage on the heating element tomorrow. Any advice greatly appreciated. Cool weather is finally here and no hot tub!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •