Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 7 of 7

Thread: Humming Motor

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Texas
    Posts
    14

    Humming Motor

    I have a Centurion 2hp motor B855 56Y. Upon turning on it hums, turns the shaft slowly, then clicks off in a safety protection after about 20 seconds. I put in a new capacitor but it does the same thing. Impeller is clear and spins freely. I have also tried turning it on and tapping the motor with no luck. Anything else I should try...???

  2. Back To Top    #2

    Re: Humming Motor

    i would varify that you're getting the proper voltage, but it sounds like you need a new motor.

  3. Back To Top    #3

    In the Industry

    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Wildomar, California
    Posts
    423

    Re: Humming Motor

    If you can spin the impellor freely, and have replaced the capacitor, then you probably need a new motor. I would assume a shirt in the winding is the issue.

  4. Back To Top    #4

    Re: Humming Motor

    Quote Originally Posted by OldPoolMan View Post
    I would assume a shirt in the winding is the issue.
    LOL- I hate when that happens.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Texas
    Posts
    14

    Re: Humming Motor

    Replaced the motor and all is well again. However, I may pull the old motor apart just to see if I can find that missing shirt.

  6. Back To Top    #6

    In the Industry

    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Wildomar, California
    Posts
    423

    Re: Humming Motor

    Its a Hawaiian shirt!

    - - - Updated - - -

    Man, the guys at TFP have no mercy. LOL

  7. Back To Top    #7

    Re: Humming Motor

    It's all good. Just kidding. Glad you're here.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •