Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: pump issues(humming)

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    NewYork
    Posts
    7

    pump issues(humming)

    Hi all,

    I have a 20 x 40 in-ground pool,
    The pump a 1 1/2 hp pent-air(centurion), just stop working...well
    it hums but no draw, it took everything apart, cleaned it it and spun the impeller( moved freely)
    Reconnected everything and it worked fine for 24hrs of continuous use, put it on backwash and it stopped working again...
    Do you think the motor maybe shoot??? or could it simply be the capacitor......
    If i leave it humming it will shoot off completely until it cools down......????
    Appreciate any feed back before i lay out for a new pump, especially since i'm getting ready to close the pool...

  2. Back To Top    #2

    TFP Guide

    pabeader's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Cartersville Ga
    Posts
    4,096

    Re: pump issues(humming)

    Classic starting capacitor symptoms. Should be a simple repair. Just make sure it's the same uF and volts.
    Bob - INTEX 12x24 owner, 'New to me' Kreepy Krauly Sand Shark, Test kit: TF-100 w/Speed Stir

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2015
    Location
    NewYork
    Posts
    7

    Re: pump issues(humming)

    Thank you, will not you know how it works out.

  4. Back To Top    #4

    TFP Guide

    pabeader's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Cartersville Ga
    Posts
    4,096

    Re: pump issues(humming)

    And please be careful! We want you back, in one piece!
    Bob - INTEX 12x24 owner, 'New to me' Kreepy Krauly Sand Shark, Test kit: TF-100 w/Speed Stir

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •