Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Pump Won't Prime

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2013
    Location
    Boynton Beach Florida
    Posts
    16

    Pump Won't Prime

    Can someone please help?? I went away for 10 days and came home to a half green pool with bubbles coming out of the return lines.I Cleaned the filter and pool and the same thing happened so I replaced the pump thinking it burned out. With the new one in the same thing is happening any ideas ?If there is a leak how do I find it ? Thanks
    14K gal,In,plaster, cartage filter 1hp pump zodic g3 cleaner swg.

  2. Back To Top    #2
    Texas Splash's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    South-Central Texas, Marion/San Antonio
    Posts
    12,975

    Re: Pump Won't Prime

    Here are a couple pages on leaks:
    Pool School - Suction Side Air Leaks
    Pool School - Leak Detection
    Just to clarify ... so is the pump running? You have power to the new pump correct? Is the pump basket filling all the way to the top with water? Check those pages above first and maybe after that with a little more info we can give you some more guidance.
    Pat (a.k.a. Texas Splash) ~ My Pool: Viking Fiberglass; 17,888 Gal; Waterway Supreme 2-sp/2-hp pump; Hayward Ctg filter; TF-100 w/ Speed Stir
    Vital Links: POOL SCHOOL, RECOMMENDED LEVELS, RECOMMENDED CHEMICALS, Poolmath Calculator, SLAM, Chlorine/CYA CHART.
    If you enjoyed your TFP experience, please consider donating to Support TFP!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •