Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Intellitouch SPA Error; when heater is required

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2007
    Northern VA

    Intellitouch SPA Error; when heater is required

    I have a raypak heater connected to the pool. When the pool function requires heat is activates the heater perfectly and everything is fine.

    In order to establish a second heating cycle at a higher temp, I have connected the SPA function to the heater. When the SPA function calls for heat, I get an error. Any ideas on what is missing?



    15 x 30 gunite pool with Riverflow Professional 12miles per hour flow (10HP silent ABB pump) to make the entire pool flow - Pentair Intellitouch i10 - Heat pump AquaComfort 110 - Raypak 399k Digital Gas Heater - Pool Pilot Digital SC-48 - Pentair FNS Plus 60 - Polaris 3900 Sport Cleaner on booster pump
    2 x Pentair Intelliflo pumps - one for filter (VF) and second for Venturi Pool Jets (VS) and Jandy 6 set deckjets - Pentair PG2000 Fiberoptic lighting - Automatic PoolCover (Brown) by Pool Cover Specialists

    Winter Pool Bubble by Ameri-Dome

  2. Back To Top    #2

    In the Industry
    ps0303's Avatar
    Join Date
    Jul 2011

    Re: Intellitouch SPA Error; when heater is required

    What error are you getting? Do you have a split system, two pumps/filters? Normally the heater is connected to the automation system and then the heater itself is put in "remote mode" and the temp setting on the heater is set to the highest it can be set, 104. Then you use the automation system to control what temp you want it set to.

    A word of caution: When working with gas and electrical you might want to consider a licensed contractor. Consider the value of your life and others around you.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts