Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Hayward Super Pump Clicking on and off (1st start up)

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2015
    Vestal, NY

    Hayward Super Pump Clicking on and off (1st start up)


    I just installed a new Hayward super pump. It runs fine for about 20 seconds then it quickly clicks on and off every

    Im thinking it is a wiring issue. I do have the pump set to 220 as was the previous pump. However, I'm pretty sure
    the wiring to the pump is screwed up.

    On the previous pump it had the a bare copper ground wire not attached to anything. It was wound up and taped to the
    outside of the wire and a a different color was used on the ground (white if I remember correctly without opening it back up).

    I used the same set up. I'm thinking the bare copper wire they didn't use should go to the ground?

    Thank you for your help!

  2. Back To Top    #2

    In the Industry

    Join Date
    Jun 2015
    Wildomar, California

    Re: Hayward Super Pump Clicking on and off (1st start up)

    Usually the pump issue you are describing is a motor set for 220volts and it is only getting 110 volts. The pump goes on and off constantly. Check the back of the motor plate as to the jumper settings and then check the voltage going to the motor and at the time clock or controller. Got a volt meter?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts